Verzorging van jouw kat(ten)

Het bezoek aan jouw kat(ten) bestaat uit voeren, water verversen, kattenbak uitscheppen, opruimen van eventuele ongelukjes, medicatie geven indien nodig (ook diabetes-katten mogelijk). En heel veel aandacht geven in de vorm van aanhalen en/of spelen, afhankelijk van de behoefte van jouw kat(ten).

 

Je kunt kiezen uit een basis-, standaard- of plusbezoek. Voor alle bezoeken geldt dat het welzijn van de kat bovenaan staat. De kat wordt in zijn dagelijkse behoefte voorzien. Het is ook mogelijk om in een verzorgingsperiode af te wisselen tussen verschillende bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld twee dagen een bezoek van 30 minuten inplannen en dan de derde dag een bezoek van een uur zodat je kat extra aandacht nog krijgt.

 

De bezoeken vinden plaats in de ochtend en de middag. Wel probeer ik altijd rekening te houden met de gewenste voorkeurstijd. Dit kan ik echter niet garanderen. De katjes met medicijnen en de lokatie bepalen de indeling voor de dag. Ik probeer wel altijd om rond dezelfde tijd bij dezelfde katjes te zijn. Katten hebben dit altijd snel door en zijn dan wakker op het moment dat ik kom. Want dat betekent voertijd en aandacht.

** Standaardbezoek

Een standaardbezoek duurt 30 à 35 minuten. In dit bezoek is er veel aandacht voor de kat(ten). Let wel op; hoe meer katten hoe minder aandacht er per kat overblijft. Tenslotte zijn er dan ook meer voerbakjes af te wassen en kattenbakken te verschonen. Dit bezoek is fijn voor de huiskatten die gewend zijn dat er (deels van de dag) mensen aanwezig zijn. 

 

Tijdens het bezoek zijn er ook mogelijkheden voor extra kleine werkzaamheden, zoals planten binnen water geven en de container binnen en buiten plaatsen.

***Plusbezoek

Het plusbezoek is de meest uitgebreide verzorging. Je krijgt hier alles van een standaardbezoek plus extra's zoals bijvoorbeeld de planten buiten water geven. Maar het belangrijkste is dat je kat(ten) maar liefst 60 minuten aandacht krijgen. Maar ook hier geldt weer hoe meer katten hoe minder aandacht per kat.

 

Dit bezoek is prettig voor hele aanhankelijke huiskatten of katten met zeer veel energie. Er kan na het voorzien in de basisbehoeften bijna een heel uur met ze geknuffeld of gespeeld worden. Hoe meer aandacht de kat krijgt hoe ontspannender hij is en de tijd dat hij alleen is komt hij dan prima door.

 

Als je thuis komt is de kamer waar de katten voornamelijk verblijven gestofzuigd zodat je als je ontspannen thuis komt van vakantie niet direct aan de slag hoeft om eerst je kamer fatsoenlijk te maken.

*Basisbezoek

Een basisbezoek is een kort bezoek van 15 à 20 minuten. Dit bezoek is geschikt voor buitenkatten en hele schuwe katten.

 

Er zijn katten die voornamelijk buiten leven. Zij komen af en toe naar huis voor een hapje. Maar zitten niet te wachten op het gezelschap van een persoon.

 

Ook voor de hele schuwe kat is dit bezoek prima. Sommige katjes vinden vreemd bezoek heel spannend en kunnen daar niet mee omgaan. Het levert hun stress op. En dat willen we juist vermijden. Deze katjes zijn blij als hun voerbak gevuld is en weer een schone kattenbak. Vergis je niet met katjes die visite spannend vinden, maar uiteindelijk altijd wel hun kopje om de hoek van de deur laten zien. Deze katten willen wel graag gezelschap alleen moeten ze even wennen. Dit soort katjes maken juist vorderingen als ik elke dag kom en tijd voor ze heb. Ik ga dan rustig op de grond zitten en laat hen bepalen wanneer ze contact willen maken. Hoe vaker ik kom, hoe meer ze wennen en uiteindelijk kunnen ze genieten van de aandacht.

Medicijnen toedienen

Heeft jouw kat medicijnen nodig dan is dat geen enkel probleem. Ook insuline spuiten bij diabetes-katten is mogelijk. Het is dan wel belangrijk dat de kat goed te hanteren is.

 

Dierenarts

Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je kat dan neem ik bij spoed altijd contact op met jouw dierenarts. Is deze niet bereikbaar dan zal ik een andere dierenarts inschakelen.

Is het geen spoedgeval dan overleg ik eerst met jou of het noodzakelijk is om naar de dierenarts te gaan. Soms heeft een kat ergens last van en dan blijkt na overleg dat het een bekende kwaal voor de kat is en soms overgaat of met andere middelen te behelpen is. Uiteraard wil ik niemand op extra kosten jagen door onnodig naar de dierenarts te gaan.

Enting/Ontworming/Ontvlooing

Er is geen verplichting tot inenting, ontworming of het toegediend hebben van een vlooienmiddel. Dit is jouw eigen verantwoordelijkheid.